Een uitdaging

We zijn net terug van een klein jaartje Bolivia en de cultuurshock, of beter gezegd milieushock, bij het terugkomen is groot. Groenten en fruit voorverpakt, bij voorkeur individueel. De verwarmingen staan roodgloeiend, ook op terrassen en kerstmarkten. Na onze tijd in Bolivia lijken sommige zaken zo overbodige luxe die er voor zorgt dat onze persoonlijke ecologische voetdruk één van de grotere op deze wereld is.

Ook in Bolivia was het natuurlijk geen rozengeur en maneschijn. Auto’s stoten er enorme zwarte wolken uit, de afvalverwerking beperkt zich voorlopig nog tot stortplaatsen zonder sortering en artisanale hoogovens functioneren op de verbranding van textiel en autobanden. En dan hebben we het nog niet over de vervuilende mijnbouw die we er afgelopen jaar bestudeerden.

We hebben allen een té grote impact op aarde en medemens

Tijd voor actie!

Met deze blog gaan we op zoek naar kleine aanpassingen in onze levensstijl om onze ecologische voetafdruk te reduceren. Stap voor stap, geen duizenden onhaalbare voornemens voor het nieuwe jaar. Belangrijk hierbij is:

  • Eenvoudige stappen, die niet moeilijk en niet tijdrovend zijn.
  • Dingen die geen bijkomende kosten inhouden op lange termijn
  • En zonder onze luxe op te moeten geven.

… in tegendeel zelfs!

Ga de uitdaging mee aan!

Doe je graag mee?

Een wekelijks blogbericht laat toe om 52 milieubewuste alternatieven te bestuderen. Maandopdrachten doen ons bij 12 thema’s langer stilstaan. Doe je graag mee? Neem er dan een dagboekje bij en denk elke week samen met ons na over één van de dingen uit ons dagelijks leven. Schrijf je hier gratis in.

En dit ben ik!

Laat een reactie achter:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.